My own worst enemy

En grymt bra låt med Robert Petterssons (Takida) härliga röst!


Glasögon & jeansspaning

Nya glajorna åkte på i dag!


Var hos optikern med glasögonen som dubbelkollade så att glasen hade blivit rätt och det hade dem. De tror att "yrselkänslan" som jag får av dem antagligen beror på att dessa bågarna är så mycket större än mina andra, vilket gör att det tar tid för ögonen att vänja sig. Så jag ska ge det två veckor och förhoppningsvis blir det bättre.

Annars i dag har jag varit på jeansspaning åt min sambo som bad mig kolla åt honom eftersom han är i behov av nya, men jobbar över mycket i veckan. Jag stod inne i en butik och hittade flera snygga par i hans storlek och på rea dessutom så jag fotade dem, skickade bilder/chattade med B på Whatsapp och kollade jeans om vartannat. Expediterna tyckte nog att jag var lite märklig, haha... Men jag förklarade för dem sedan och lade undan jeansen tills på onsdag kväll då B hinner hem och prova dem. Får hoppas att han diggar de jag har valt ut!

Nu står det mat i ugnen. Kör på rester som jag hittade i frysen eftersom jag är ensam hemma i kväll. Sedan ska jag ta en dusch, måla naglarna och ha en mysig, lugn kväll.


Snittblommor & ny vecka som stundar

I går körde vi SOA-marathon och bara chillade dillen. I dag bjöd vi B's styvfar på middag och kollade handbollen. Vi fick en vacker bukett tulpaner. Helt underbart med snittblommor. Hade gärna haft det hemma alltid. Älskar!



Gibson tidigare i kväll när vi kollade handbollen. Somnat på sin fotboll. ♥


I veckan ska jag till optikern för femtioelfte gången, på möte, träffa en gammal kollega och lite annat smått och gott. Sambon ska jobba över en del så det blir till att sysselsätta sig med lite tjejgrejer. Rensa i garderoberna, köra hemmaspa, kanske kolla igenom Twilight-filmerna igen? Är ju inte helt ensam förstås. Har ju min Gibson som gärna sysselsätter mig med långa promenader. :-)

Glasklart! Eller inte...

I dag fick jag äntligen hämta mina glasögon. Optikern justerade så att de satt bra på mig, men jag hade linser i så jag kunde inte avgöra hur glasen kändes. När jag kom hem och tog ur linserna för att se resultatet av nya brillorna, blev det tyvärr ingen jättesuccé. Eller, jag ser bra med dem, förutom att skärpan är bättre på vänster öga än höger. Dock känner jag mig lite yr av att ha dem på mig. Speciellt när jag rör på mig. Står jag still och tittar på en specifik sak så fungerar det, men när jag går runt i lägenheten så känns de konstiga. Vet inte alls vad detta beror på, men det måste ju vara något fel som optikern kan justera. Hoppas jag... För jag gillar verkligen bågarna. De är coola och jag trivs super med dem. Åhh, frustrerande att jag måste tillbaka till optikern igen, göra en ny undersökning, skicka efter nya glas... När jag får dem så vet jag knappt om jag vågar prova dem. Tänk om de fortfarande inte skulle vara bra då heller? Fast det kan ju inte jag hjälpa i så fall. Mina nuvarande glasögon fungerar ju hur bra som helst, så något fel måste det vara. Får knata i väg dit i morgon igen och hoppas på det bästa helt enkelt.



Annars i dag har jag lagat världens mumsigaste köttfärssås med morötter, zucchini och massa vitlök. Har även försökt trösta vår käre hund som träffat sitt livs kärlek ute på morgonpromenaden. En löpande jack russel. De har träffats flera gånger förut och är väldigt förtjusta i varandra, men nu när hon löper är det ju extremt. Suck! I dag fick de syn på varandra på varsin sida av gatan och de skällde och trånade efter varandra. De fick dock inte hälsa denna gång och det fick jag bittert ångra sedan. När vi kommit hem från den promenaden så satt Gibson och pep, gnydde och stirrade anklagande på mig. Tog flera timmar innan jag kunde få honom på andra tankar. Inte lätt att vara hanhund alla gånger, haha!

När husse kommit hem från jobbet och vi efter middagen jäste i soffan framför ett avsnitt Sons Of Anarchy, fann Gibson sig dock också till ro. Här i sin standardställning, utfläkt på rygg, trängandes med matte.



I kväll har vi hyrt film på Hemmakväll. Den som vi hade tänkt hyra skulle var uthyrd så jag lät sambon välja någon annan. Det blev ingen som jag rekommenderar dock. Minns inte ens vad den heter och orkar inte gå upp och kolla nu, haha. Svullat godis har vi också gjort. Får bli nya tag på hälsofronten nu snart känner jag. Måste bara hitta motivationen som har sprungit och gömt sig på något riktigt bra ställe...


Något störd dygnsrytm

Ja, med tanke på publiceringstiden för detta inlägg kan ni nog förstå att jag har vänt lite på dygnet. Höll faktiskt på att somna för tre timmar sedan, men så blev jag plötsligt pigg och alla tankar snurrade. Har bl.a. tagit ett beslut för mig själv som jag länge, länge tänkt på. Dock vill jag hålla det för mig själv. Kan säga att det är ett beslut som känns väldigt skönt att ha tagit i alla fall.

I dag (läs i går, haha) har det snöat här i Ystad och jag var ute mitt i snöyran. Uppfriskande! Middagen bestod av min egenkomponerade rätt som jag inte vet vad jag ska kalla den. Tänk fyllda paprikor, men som en gratäng och lite småstarkt sådär. Köttfärs, majs, ris, paprika, lök... Massvis med ost på också. Mycket viktigt. :-) Väldigt gott och lättlagat!



I morgon ska jag hämta mina glasögon och jag hoppas, hoppas att de ska kännas bra. Annars ska jag ägna morgondagen åt att städa hade jag tänkt. Dammsuga, dammtorka och göra riktigt fint inför helgen. Extra passande då vi har bjudit hem B's styvfar på söndagsmiddag.

Nu ska jag krypa ner i sängen igen. Spela lite wordfeud och sedan förhoppningsvis somna innan sambon ska upp, haha.


Oväntat i skyltfönstret

I går kväll när jag var ute med Gibson en kvällspromenad på gågatan, såg jag till min förvåning en livs levande katt i ett skyltfönster. Snacka om otippat! Det var på en begravningsbyrå och jag vet inte om katten bor där, men jag har aldrig sett den där förr i alla fall. Väldigt skumt och överaskande får jag säga! Gibson blev förstås väldigt nyfiken och de kollade länge på varandra. Så sött! Tur att jag kom ihåg att knäppa en bild med!


Väntan & storhandling

Ursäkta dålig uppdatering här i bloggen. Har haft fullt upp och är dessutom lite småirriterad över att fortfarande inte ha hört något om jobbet jag sökte. Jag tror ju redan att det är kört, men hoppas gör man ju alltid så man vill ju veta oavsett hur utgången blir. Man har det hela tiden i bakhuvudet och så fort telefonen ringer så hoppas man att det är dem, men nej... Ibland blir ens tålamod testat, men mitt tålamod är redan så dåligt så jag blir stampig av sådant här! :-P

Annars är allt som vanligt. Har varit och storhandlat i dag, vilket var välbehövligt med tanke på gårdagens middag, haha! I kväll nöjde vi oss med varma frallor till "middag" dock. Jag hade en het stund där med hushållsosten. Kan sitta och hyvla och hyvla och hyvla...ja, jag kan sitta i evigheter, haha! Gott med ost. :-)

Nu ska jag koka en kanna te och så blir det lite kvällsfika och mys till Sons Of Anarchy med mina killar.


Konstig middag

I dag åt vi nog den konstigaste middagen på länge. Märks att vi behöver åka och handla, haha! På menyn stod falafel, broccoli och zucchini som jag stekte med lite olivolja och vitlök. Minst sagt underlig kombination, men huvudsaken är ju att man blir mätt! Får bli att skriva en inköpslista och åka och storhandla i morgon! :-)

SOA & Wallander

Jag skrev ju för någon vecka sedan om att vi hade slutat kolla på Sons Of Anarchy för att jag tyckte att den var lite dryg med allt våld och mer action än drama. I förrgår fick jag dock ett sug efter att se serien igen. Man har ju ändå lärt känna karaktärerna och är nyfiken på hur det ska gå för dem. Så vi gav den en ny chans och faktiskt så har de avsnitten som vi hunnit se sedan dess varit jättebra och fokuserat mer på personerna är "gängbråk". Så jag är nog hooked nu... Ser fram emot nästa avsnitt i kväll! Först ska vi dock se nya Wallanderfilmen "Läckan". Som Ystadbo är det ju ett måste att se de filmerna! :-)

Bilden nedan är från tidigare i dag när Gibson väntar på att husse ska komma hem från träningen.


Tacogratäng

Dagen började med lyxfrukost. Te, juice, ciabatta, gott pålägg, yoghurt. Mums! Sedan tog B ut Gibson och jag hoppade in i duschen. Nu sitter jag här i dubbla tröjor, varav den ena är B's fleace. Är jättefrusen i dag och filtarna används flitigt i soffan.

I går åt vi tacogratäng som är sååå mumsigt och enkelt att laga! Nachochips med ostsmak till den och en enkel sallad. Blir nog att äta resterna av gratängen i dag faktiskt... Lat söndag alltså! :-)


En lördag inomhus

Riktigt busväder är det i dag. Snöblandat regn är ingen hit och vi stannar helst inne, förutom när Gibson ska ut då. Har bunkrat upp med massa godsaker så denna helg går inte till historien ur nyttighetsperspektiv direkt, haha.

Nu kollar vi handbollen och efter den ska jag slänga ihop en tacogratäng. Mums!

För er som undrar hur det gick med jobbet jag sökte, kan jag ju säga att jag har ingen aning. Var ju på intervju i måndags och de meddelade då att jag skulle få besked i slutet av veckan, d.v.s. torsdag eller fredag. Tror ni att jag har hört något? Nooo... Frustrerande att gå med dålig magkänsla, men ändå ett hopp som inte överger, och bara vänta på besked - så hör ingen av sig. :-( Får hoppas att jag hör något i början av nästa vecka.


Mysfredag

Har haft en för- och eftermiddag i mailandets tecken. Har mailat fram och tillbaka i massa olika ärenden, men nu känner jag mig klar. Känner för att ta en powernap, men jag ska försöka hålla mig igång så att jag håller mig vaken.

Gott med fredag! Gibson och jag har det så mysigt och han är trött efter vår långa promenad i solen innan. Märkligt - i går kväll snöade det och vinterkänslan dök upp med besked. I dag är det sol, plusgrader, fågelkvitter och vårkänslor för hela slanten.

Hoppas ni får en härlig fredag!


Stora flingor faller - och försvinner

När jag tog ut Gibson för någon halvtimme sedan snöade det. Kors i taket! Och inga små flingor heller. Stora blaffor som gjorde att jackan gick från brun till vit på någon minut. Dock blir det inga vita gator för det är plusgrader. Gibson tyckte att det var lite konstigt. Lite skillnad på denna vintern och förra som var Gibsons första. Vargavinter vs. medvinter, haha!

Gibson innan bland snöflingorna


Synfel = dyrt!

Så typiskt att inget ska få gå smidigt, haha. I dag var jag på synundersökning för att kunna beställa hem de två paren brillor som jag hade bestämt mig för. Undersökningen gick bra, men när optikern tog fram glasögonen som jag hade lagt undan, såg hon skeptisk ut. Hon förklarade att hon var osäker på att det skulle funka eftersom dessa bågar är rätt stora och eftersom jag har rätt mycket synfel, blir mina glas väldigt tjocka och det ser inte snyggt ut. Dock kan man slipa ner glasen så att de blir tunnare, men det kostar ju en hel del. Men vad har jag för val? Jag måste ju ta hand om mina ögon. 

Det blev alltså rätt mycket dyrare än vad jag hade räknat med efter att ha varit där senast. Det är inte billigt att ha synfel alltså. Vill inte ens veta hur mycket pengar som spenderats på glasögon, undersökningar, linser, linsvätska etc genom åren. Sjukt mycket är det i alla fall... Hur som helst har jag börjat med att beställa hem ett av paren och känns de bra och glasen inte känns för tjocka, får jag se om jag beställer det andra paret också. Får ju liksom bågarna gratis i så fall, men inte själva glasen...

Nu ska jag lägga mig under filten och mysa med den lille godingen nedan! :-)


Vitaminbombar

Hörde att våra apelsiner sjöng på sista versen, men var inte sugen på att skala och äta fem stycken. Vips så åkte juicepressen fram och jag fick ta till ett ölglas för att få plats med all juice och det blev verkligen överfullt, haha. Tänkte ju först göra varsitt glas till B och mig, men han hade precis borstat tänderna så jag fick överdosera i C-vitamin. :-) Gott var det kan jag säga!


Tänd ett ljus...eller två, eller tre...

I går hittade jag den här skönheten i en liten botique. 69 kr och 25% rabatt på det. Som hittat och den har verkligen personlighet med sina bevarade detaljer i träet. Inuti finns tre glaslyktor med plats för stora värmeljus med lååång brinntid.

Ljuslyktor av olika slag är jag väldigt svag för och jag har väldigt många. Jag är inte den typen som bara tänder ljus när det är mörkt ute eller vinter. Jag tänder året om, dag som kväll. Självklart mycket mer under vinterhalvåret, men ljus är en stor del av min vardag. Hög mys- och trivselfaktor!



Aromalampa med elefanter

Efter optikern i dag tog jag en liten sväng på stan och köpte en aromalampa som jag suktat efter ett tag. Den är i glas med elefanter och gulddetaljer som håller upp fatet med snablarna. Jag älskar elefanter så jag har verkligen förälskat mig i denna och det är så mysigt med alla goa doftoljor som finns och gör att det doftar gott. Just nu doftar det ljuvligt av vanilj här hemma. :-)


BRILLiant!

Gick till optikern med de två bågar som jag trots massa provande inte kunde bestämma mig mellan. Tänkte fråga om jag fick låna hem dem ett par dagar till för att kunna bestämma mig och då fick jag svaret att jag får BÅDA paren till priset av ett inklusive anpassat glas i. Många tusenlappar mindre än vad jag hade väntat mig! Snacka om positiv överaskning! Jag lade undan båda bågarna och ska göra en synundersökning i morgon för att sedan beställa hem båda paren.

Det vänstra paret är svarta från RedGreen och de högra är i en grå nyans från SAND. Jag diggar båda och det blir kul att kunna variera framöver!

Som sagt - bortse från rufsigt hår och knappt sminkad feja... ;-)


Mission: Nya Glasögon!

Har haft en helt underbar dag med min bästa vän! Shoppat, fikat och faktiskt delat en flaska vin när vi kom hem igen. Härligt att lyxa till det såhär en vanlig tisdag! :-)

En annan sak vi har gjort är att prova glasögon. Jag har ju linser nästan alltid. Mina glasögon som är över 10 år gamla (hjälp!), har jag nästan bara hemma eftersom jag inte tycker att de är snygga längre. Tycker alltså att det är hög tid att skaffa sig ett par nya och lånade hem tre par varav dessa är favoriterna!

Bortsett från rufsigt/slarvigt uppsatt hår och ett knappt sminkat ansikte - Tycker ni att de passar mig?



Till saken hör att mina nuvarande glasögon är transparenta, d.v.s. genomskinliga bågar. Att ha svarta, markerade bågar känns därför väldigt ovant för mig, även om jag gillar dem.


What about my dreams?

Sitter och dricker min kopp kaffe och ska fixa i orning mig innan min fina vän kommer hit på mysig tjejdag. Börjar alltid dagen med musik eller radio. Denna morgon har jag lyssnat på denna härliga låt med Kati Wolf som representerade Ungern i förra årets ESC i Tyskland. En riktig pepplåt!


Dålig magkänsla

Angående intervjun tidigare i dag. Det är sååå jobbigt att gå och vänta på besked. I slutet av veckan skulle de meddela. Får man inte jobbet, vill man ju bara veta det så att man kan gå vidare. Har tyvärr en dålig magkänsla som smugit sig på under dagen. Min magkänsla brukar ha rätt - tyvärr i detta fallet.

Har funderat en del på vad jag svarade på vissa frågor och nojar nu över att de kan ha missförstått mina svar. Så otroligt irriterande att jag blir så nervös i sådana sammanhang. Nervositeten ställer ju till det en hel del när man ska förklara sig och framhäva sig själv på bästa sätt. En sak som i ett normalt, avslappnat sammanhang är så enkelt att förklara, blir plötsligt en riktig utmaning.

Jaja, finns inte mycket att göra, mer än att hålla tummarna. Dock säger faktiskt magkänslan att loppet är kört.

I morgon ska jag försöka koppla bort alla tankar och umgås med min bästa vän som kommer hit. Vi ska shoppa, fika och snacka skit. En riktig tjejdag mao!

Till middag i kväll åt vi en tomatsoppa med mascarpone. I den rörde vi ner red hot chorizo-korv och pasta. Enkelt och riktigt gott!


Snödroppar!

När jag var ute med Gibson innan såg jag dessa skönheter. Är det inte extremt tidigt? :-) Ingen är gladare än jag dock. Vill gärna ha vår NUUU! :-) Får nog ha lite tålamod dock. Väntar på att det när som helst ska komma en vinterperiod med snö, kallt, slask och is.


Möjligheternas måndag

I dag har jag varit på anställningsintervju. Fick reda på att jag var en av fyra som fick komma på intervju av totalt 400 som sökt tjänsten. Gulp! Var riktigt nervös, men samtalet flöt på bra och jag tror att de tre som intervjuade mig fick svar på allt de undrade. Kan bara hålla rummarna nu. De ska ringa referenser och jag ska få besked i slutet av veckan.

400 sökande ja... Kul bara att få komma på intervju egentligen. Det bevisar ju att ens CV/personliga brev funkar. Mitt förra jobb fick jag som en av 500 som sökte tjänsten så ingenting är ju omöjligt! Ni får gärna hålla en liten tumme för mig! :-)

Jag i dag


Kryare = muffinsbak!

Mår som tur är bättre nu. Efter värktablett, massa juice och någon timmes vila i sängen så piggnade jag till. B hade dock somnat, haha! Medan han sov gick jag upp och tvättade, städade, tog ut Gibson och bakade muffins. Blev så himla sugen på kladdkaksmuffins och det går ju så fort och enkelt att baka. Sååå gott med ett glas kall mjölk till!

Kvällen kommer annars bestå av handboll och förberedelser inför morgondagens möte. Ha en skön söndagskväll alla!



Småkrasslig söndag

I dag känner jag mig inte riktigt på topp. Känner mig tung i kroppen, har lite huvudvärk och är allmänt trött. Har tagit en ibumetin och hällt upp ett stort glas juice som jag vitaminbombar med. Vill verkligen inte bli sjuk för jag har ett viktigt möte i morgon som jag inte tänker missa så håll tummarna för att inget mer bryter ut!

Vi började kolla på Sons Of Anarchy i går. Eller vi såg ju faktiskt de fyra första avsnitten och jag kan tyvärr inte säga att jag är överväldigad. Den är nog väldigt bra, men lite för grabbig för min smak. Gissar att The Wire är minst lika grabbig, men jag ska ge den en chans i alla fall. Min sambo är stensäker på att jag kommer att dissa den också, haha!

Gibson njuter på utflykt i går


Dags för ny serie

I morse vaknade vi till strålande sol så efter frukost packade vi termosen och drog ut på utflykt och samlade massa D-vitamin. Vi kom hem först när det mörknat och hade då fått med oss lite Mc Donalds-krubb som framkallade en matkoma utan dess like. Vi däckade i soffan och slökollade lite på TV medan Gibson somnade och har sedan dess inte rört en fena, haha. Han är så trött efter att ha sprungit lös och busat massor i dag den lille skruttbullen.

Eftersom vi är så trötta, blir det fortsatt soffhäng i kväll. Tänkte börja kolla på Sons Of Anarchy eller The Wire då vi behöver en ny serie att följa nu när vi kollat klart på House. Har ni sett någon av de serierna?



Lugn fredagskväll

I kväll har vi tagit det väldigt lugnt och haft fredagsmys med tända ljus, choklad och hejat på mina favoriter Christer och Morgan från P3 Christer i På Spåret där de vann i kväll! Jag har lyssnat på dessa killar i de alla snart 10 år de sänt radio och har alltid diggat dem skarpt.

Efter På Spåret kollade vi lite Skavlan och tog en kvällspromenad med Gibson genom stan. Nu streckkollar vi House och dricker te. Blir nog sängen snart. Har ett möte nästa vecka som jag tänkte skriva lite och förbereda mig inför och på natten är jag som mest kreativ i tankarna. :-)


Home Sweet Home

För några månader sedan flyttade vi till en ny lägenhet. Vi flyttade faktiskt ända från Göteborg, ner till Ystad i södra Skåne. Vi var beredda att flytta nästan var som helst i Skåne, då min sambos arbetsplats ligger i centrala Skåne = pendlingsbart. Vi hade trängt ihop oss i en liten tvåa utan några som helst bekvämligheter om det hade krävts - bara för att få vara tillsammans och slippa distansförhållande.

Vi hade dock turen att hitta en lägenhet som jag bara trodde att vi kunde drömma om. 90 m2 (egentligen större eftersom vi har en del snedtak och då räknar man inte ytan under), egen tvättstuga/grovkök, diskmaskin, två uteplatser, egen ingång, nyrenoverat och centralt, men ändå lugnt.

Några detaljer som gör att jag älskar att vara hemma:

I vår helkaklade tvättstuga, har de sparat de gamla ventilationsluckorna.
 ♥

Bjälkar i taket har hög myshetsfaktor.


Ett härligt takfönster släpper in massa ljus i köket.


Skjutdörrsgarderober är fiffigt och snyggt.


Stor takterass i norr, där vi har morgon- och kvällssol.


Rejäl balkong i söder som vätter ut mot gågatan så att man kan känna stadspulsen.


Somebody that I used to wnow

SÅ grym låt. Måste vara en av de bästa covers som någonsin gjorts.
En gitarr och fem musikaliska människor skapar magi. Detta berör mig in i hjärtat.

Vad tycker ni?



Optikern

Kom nyss hem från optikern. Jag använder ju månadslinser och går på kontroller med jämna mellanrum för att se att ögonen mår bra och att linserna gör sitt jobb. MEN vad jobbigt det är när man ska jämföra linjer, prickar och bokstäver. Man ska ju alltid jämföra två lägen och i bland är det lätt att avgöra vilket läge som är klarast/skarpast, men i bland är det i princip omöjligt för att båda lägena är så lika. Så blinkar man till och så blir det bättre. Eller sämre. Eller... Ja, så velar man för att man vill ju svara RÄTT för sina ögons skull och har man ingen pedagogisk optiker, ja då finns det roligare saker kan jag säga... :-P

Nu ska vi fixa till någon middag här och sedan blir det en lugn kväll.

Jag i dag innan jag gick till optikern.


Feel good-låt!

Bjuder på min bästa feel good-låt just nu. Älskar rytmen, språket och glädjen! :-)


Ännu en utflyktsdag

9 plusgrader och solsken bjöd oss på ännu en underbar utflyktsdag. Härligt att vara ute flera timmar i streck utan att frysa trots en lätt höstjacka - mitt i vintern! :-) Dock blåste det en hel del, vilket syns på bilderna nedan, haha!

I kväll har vi ätit pizza och ska fortsätta kvällen med film, öl och snacks. Sista kvällen som brorsan är här så då får man ju mysa till det ordentligt. Ska bara kolla klart på Sveriges Mästerkock innan filmmyset kan börja.


Lite blandade bilder från dagen:

 


Dagen i bilder

Bjuder på några bilder från dagens utflykt!


Gibson och jag i Sandskogen


Gibson fick ett busryck på Ales stenar



♥♥♥

Lite hoppbilder måste man ju ta med... :-)

Carpe diem!


Ales Stenar

I dag åkte  brorsan och jag på utflykt i den kanonfina vädret. Strålande sol, plusgrader och nästan vindstilla - helt underbart! Hade jag inte vetat att vi är i början av januari, hade jag trott att det var vår, speciellt när fåglarna kvittrade! Vi tog först en promenad på stranden i Sandskogen, sedan åkte vi vidare till Ales Stenar i Kåseberga och njöt av solen och utsikten. Är det fint väder i morgon, åker vi nog dit igen och tar med oss picknickkorgen. Så mys!

Har tagit massa bilder under dagen. Visar lite senare. Så länge har ni en bild tagen ovan Ale Stenar. Vackert va?


Besök!

I dag kom min storebror hit från Göteborg och ska bo här hela veckan. Han har lagat köttfärssås till oss i kväll och sedan var vi ute på en uppfriskande havspromenad alla fyra.

Nu blir det lite "måndagsmys" med film innan vi knyter oss. I morgon ska vi göra stan eller åka på nån utflykt tänkte vi! :-)


Dream House

I går såg vi en thriller som heter Dream House. Det var bra och oberäknelig - det gillar jag! Dock listade jag ändå ut vem mördaren var. Eller gissade rätt snarare. Jag har nog sett för många deckare/thrillers, haha! Är ni sugna på en psykologisk thriller som påminner lite om Hide And Seek - se den!


Underbara badrock

En sådan här badrock från Hemtex (Supersoft) fick jag i julklapp. Har länge tänkt köpa en, men inte kommit till skott. Att hoppa i en ordentlig frottébadrock efter dusch/bad, är verkligen lyxigt! Bara att hoppa i rocken och slänga upp håret i en läcker turban. :-) Rekommenderas varmt!


Min älskade mask

Gibson ligger ofta såhär utsträckt som en lång mask, haha! Lille goingen...


Filmtips!

Pizzan är i ugnen, Gibson nyrastad och har fått ett nytt ben - myskvällen kan börja! Blir film och godis i kväll igen. Blev över sedan gårdagen och det måste ju ätas upp. ;-) Ärligt talat så har jag jäkligt svårt för att se på film utan att ha något snaskigt till. Till hör liksom till, även om man såklart kan välja nyttigare alternativ.

I går såg vi en film som heter The Ledge. Väldigt bra och gripande faktiskt. I kväll får vi se vilken film det blir. Någon thriller/skräckis tror jag nog...



 

Innesittarväder

I dag är vädret helt motsatt mot hur det var i går. Grått och regnigt. Trist, men en bra ursäkt att bara sitta inne och mysa framför en bra serie bland massa tända ljus! Gibson måste ju ut förstås, men han nöjer sig som tur är med kortare rundor när det är sånt här skitväder, haha!

På bilden nedan är på Gibson ca 8 månader gammal. Lille skrutten!

Träningsvärken känns bättre i dag som tur är. Däremot känner jag av benhinnorna vilket känns minde kul. Det kan man mana vila bort. Hoppas att det ger med sig snart så att jag kan bege mig ut och jogga igen. Hade en del problem med benhinnorna när jag spelade fotboll på några år sedan, men med inlägg i skorna försvann det så småningom. Får nog ta och leta fram dem igen!

Mätta & belåtna



Nu har vi ätit middag och ligger och jäser i soffan, haha. Jag älskar sparris och med bacon och lite smör blir det ju bara sååå mumsigt. Potatisgratäng med massa vitlök och extra ost på toppen är inte fel det heller. Kycklingklubborna var halvfabrikat - bara att värma upp. Lite bearnaiesås till med. Mätta blev vi!

Nu ska vi ligga och jäsa en stund till, sedan gå ner till Hemmakväll och köpa lite godis innan filmkvällen kan börja. Godismagen är trots allt tom... ;-)

Ha en härlig fredagskväll!


Solig havspromenad & träningsvärk

 

I morse vaknade jag med världens träningsvärk efter joggingpremiären i går. Skön känsla att få bevis på att kroppen har fått jobba, men ajaj vad ont det gör. Eftersom det var strålande solsken ute, tog vi en härlig promenad vid havet med Gibson. Underbart frisk luft, men inte särskilt kallt och knappt blåsigt heller. Perfekt promenadväder. När vi kom hem bestämde jag mig för att gå en runda till själv, utan hund (läs utan kiss- och sniffstopp) och knatade på en dryg halvmil till. Tänkte att jag skulle bli kvitt träningsvärken, men jag vet inte hur bra det lyckades. Sitter i soffan nu och känner mig väldigt mör och stel i kroppen, haha. Men det går över!

I kväll ska vi mysa till det med lite film och godis. Klassiskt fredagsmys! Vi bor ju granne med Hemmakväll så det får bli ett besök där sen. Till middag kör vi nog potatisgratäng, kyckling och baconlindad sparris. Mums!

Moroccan oil

Här är hårprodukten som jag nämnt tidigare. Moroccan oil innehåller arganolja som använts i Marocko  för att behandla hår och naglar i flera hundra år. Den är ganska dyr, men väldigt dryg så det är absolut värt pengarna. Man kan använda den tillsammans med inpackning för bättre effekt, i handdukstorkat hår eller i torrt hår om det känns lite frissigt. Hårkvalitén känns bättre och håret blir lättare att kamma ut. Smart med pumpflaska med. Min köpte jag hos frisören, men den finns att köpa på på nätet med vet jag. Tipsat var det här! :-)


Bild slarvigt tagen med mobilen, därav dålig kvalité...


Premiärsprungit!


Innan jag hoppade i löpardojorna!

Sitter här nyduschad i morgonrocken och bara myser. Känner en annalkande träningsvärk i låren. Visst märktes min förkylning av och i kombination med en mindre bra kondition, var det lite flåsigt. Sprang mest, men varvade med gång. Riktigt skönt att komma ut, trots vädret och med grym musik i lurarna blev man hur pepp som helst. Tog mig ner till havet och andades den friska havsluften. Tog en bild med mobilen där nere, men det var på tok för mörkt så det är inte lönt att visa. Ska försöka komma ihåg att ta en bild nästa gång jag springer i dagsljus!

Nu är det pommes i ugnen och chorizo ska stekas. Man kan ju inte vara för nyttig, haha!

Just det, ska ju visa er min favorithårprodukt med, som jag lovade i går. Håll utkik i bloggen senare! :-)

 


Shoppat träningskläder!

Sambon är ledig i dag så vi tog en tur på stan i regnet. Köpte mig en ny kalender på Åhléns så nu ska det bli ordning på torpet, haha! Nej, men det är faktiskt väldigt skönt att ha en kalender så att man kan ha koll på allt som händer och kunna ha med sig den i handväskan i fall minnet sviker när man är ute på språng. Har länge skrivit upp allt i mobilkalendern, men har saknat en riktig, fysik papperskalender.

Sen blev det minsann ett besök på Team Sportia där jag köpte mig en löparjacka samt undertröja. Nu är jag jag redO för att kickstarta kroppen med härliga joggingturer och jag ska trotsa regnet och ta premiärrundan om en stund tänkte jag. Måste äta nåt litet först bara känner jag. Bra, hög musik och Endomondo (grymmaste appen!) blir mitt sällskap.

Gibson ville såklart vara med och visa nya kalendern! :-)


Brownie goes blondie

Förra hösten var jag i behov av föränding och gick från ljushårig till brunett. Det tog dock inte många månader innan jag saknade det ljusa, men jag ville inte utsätta håret för fler blekningar då utan låta det vila. Nu är dock resan mot det blonda svallet påbörjad igen och jag slingar det lite i taget hos frisören för att vara snäll mot håret och få ett naturligt resultat. Nu kan man nog kalla min nyans för ljusbrun för jag har hittils bara hunnit slinga det två gånger och jag har ju som sagt färgat hår sedan tidigare och då tar det ju längre tid än om håret hade varit helt ofärgat. Lagom till i sommar hoppas jag på en blond och fräsch look igen! :-)

Apropå hår tänkte jag rekommendera en underbar hårprodukt som gör susen för hårkvalitén och är även perfekt för hår som lätt blir frissigt. Håll utkik! :-)


Bilder från 2010. Den första tagen i april, den andra i oktober. (Gibson ser helt överrufsig ut, haha!)


Nya tag...i morgon!

Nu är julen utstädad på riktigt (läs alla praliner uppätna, ehh)! Dags att ta tag lite i sin hälsa igen och röra på sig lite mer än bara hundpromenaderna. :-)

Saknar tiden då min sambo och jag tränade på gym. Jag var bästis med löpbanden där och sprang, joggade och körde intervaller. Inte riktigt läge nu att köpa gymkort känner jag, men varför inte träna gratis, ute i friska luften? Varit sugen ett tag nu, men inte kommit till skott, men i morgon ska jag minsann komma loss och ge mig ut en runda. Herregud, jag kan ju jogga 5 minuter så är jag nere vid havet och kan springa där och andas havsluft, lite lyx bara det ju! Ska allt leta fram träningskläderna i kväll så att det inte finns några ursäkter i morgon, haha!


"Matte, jag vill gå ut-blicken"

Vem kan motstå dessa svarta hundögon? Bara att dra på sig jackan! :-)

The Town

I dag skiner solen emellanåt och OJ vad det påverkar humöret positivt! Märks att man varit utan den mycket nu i vintermörkret när man blir helt lyrisk när den väl kikar fram.

Tänkte tipsa om en film som vi såg för några kvällar sedan: The Town. Jag blev väldigt positivt överaskad. Är inte mycket för actionfilmer annars, men denna var precis lagom. Mer drama nästan. Hur som helst var den mycket sevärd och en film som jag varmt skulle rekommendera er att se om ni har lite idétorka på filmfronten.

Med i filmen spelar bl.a. Ben Affeck och Jon Hamm, ni vet Don Draper från Mad Men (som f.ö. är en grym serie). Check it out!


Reselängtan

Kom in nyss efter kvällsrundan med lillparveln och man kände av blåsten en hel del, även om det är värre i andra delar av Sverige.

Satt tidigare och mindes tillbaka på våren 2010 när min sambo och jag tog ledigt från jobb för en långweekend i Rom. Helt underbart. Hemma i Sverige var det regn, rusk och kyligt - i Rom strålande sol och sommarvärme. Vi strosade omkring, kollade på alla fantastiska sevärdheter, åt goda middagar med vin till varje måltid, frossade i gelato, myste på uteserveringar timmatals kvälls- och nattetid. Sååå mysigt helt enkelt.

I bland behöver man verkligen få komma bort och koppla av. Miljöombyte gör mycket. Behöver inte tvunget vara ett annat land, men hemifrån. Nu hade en resa till ett varmare land inte suttit fel kan jag säga...


Några bilder från Rom-resan:


  


Tulpaner

Det var dessa tulpaner som jag skrev om för några inlägg sedan. De vissnar aldrig och piggar upp mig varje dag. Visst piffar jag mer än gärna till vardagen med riktiga tulpaner, men det kan som sagt bli lite dyrt i längden så beroendeframkallande som det är för mig...

Skulle vilja hitta en riktigt fin fejkorkidé också. Tycker att de flesta ser så plastiga ut, speciellt när man ser på bladen. Hojta gärna om ni har tips! Tills dess står jag mer än gärna ut med riktiga orkidéer. Så vackert ståtliga. (Så länge de blommar...)


Vitlöksbombar lite

Slängde precis ihop en köttfärssås och sex vitlöksklyftor fick sätta livet till i pressen. Vitlök ska ju göra susen vid förkylningar. Lyxade till den med massa champinjoner också så nu får minsann sambon komma hem från jobbet tycker jag. Kurr... :-)

För ett år sedan



Hur galet? Dessa bilder hittade jag nyss på facebook och de är tagna för exakt ett år sedan. Vi var i Bjärred och gick över ett stelfruset hav. Termobrallorna och canada goosen var på för det var mååånga minusgrader. I år har jag inte ens plockat fram vinterjackan än och att gå på fruset vatten är en omöjlighet här nere om man inte letar upp en ishall, haha.


Emil är inte välkommen

Halsontet kändes riktigt illa i morse och när jag tog morgonrundan med Gibson kände jag hur kallt det var i luften och blåsten var minst sagt påtaglig. Nu ska ju den nya stormen Emil dra in över landet och jag känner bara för att isolera mig inne i lägenheten tills det är lugnt på väderfronten igen. Detta är dock lättare sagt än gjort när man har en liten hund som vill ut i alla väder. På gott och ont det där... :-) Hör nu hur det smattrar på ordentligt på taket (vi bor i en vindsvåning). Får hoppas att det slutar regna tills det är dags för nästa runda.

Nu ska jag fylla min termosmugg med värmande citronte och bädda ner mig djupt under filten. Tror nog en viss westie gärna gör mig sällskap.

Gibson är en riktig myskung som aldrig sviker när det vankas soffhäng... :-)


Fixat och trixat

Med hjälp av min gulliga sambo har jag nu fixat layouten på bloggen. Det mesta lyckades jag med själv, men eftersom jag aldrig använt mig av photoshop eller liknande, fick jag lite hjälp med bilderna i bannern. Gjorde det som hastigast, men jag är ändå nöjd. Blir ju trots allt lite mer personligt med bilder på bloggens innehavare. :-)

Var ute med Gibson för en stund sedan. Kyligare nu på kvällen kan jag säga. Vindstilla var det i alla fall, vilket uppskattas när man har halsont och är krasselsudd. I morgon skulle det dock bli storm hörde jag. Suck. Är så ofantligt trött på stormar nu. Är det inte Berit så är det Dagmar. Nej, jag  vill ha vår NUUU!

Jag är så otroligt sugen på resterna av min potatisgratäng från nyår. Ska man micra den som ett litet nattkrubb kanske? Fast fläskfilén är slut. Äta bara potatisgratäng? Tåls att fundera på lite till. Annars står ju paradisasken så lämpligt här bredvid. Snart bara romrussin och likörtryffel kvar, hehe... Örk!


Min dessert från nyår. Vit och mörk chokladmousse. Recept från Halv åtta hos mig. Smakade ok, men var ingen kioskvältare tyvärr. Det var dock maten så det var väl tur att vi knappt hade plats kvar i kistorna för efterrätten... ;-) Nästa gång jag ska bjuda någon på efterrätt ska jag slå till på en Gino. Kan inte misslyckas. Kiwi, jordgubbar, banan och vit choklad... Mums! Och lite glass till såklart. Hmm... Märks det att jag är en sockerdyrkare?

Natti!

/E

Bye, bye christmas

I dag har jag städat ut  julen. Hur mycket jag än älskar adventsljusstakar och annat noga utvalt julpynt som vi har samlat på oss genom åren, känns det bara helfel att ha detta kvar efter nyår. Jag sätter hellre fram allt lite tidigare, typ i slutet av november så att vi ändå kan njuta av julen länge. Hur som helst känns det skönt att ha fått undan allt och att återgå till vardagen med ny energi.

Nu vill jag, som alltid efter att julstöket är över, ha in vårkänsla i lägenheten. På gågatan utanför säljs det redan härligt krispiga tulpaner och jag vill bara ha allihopa. Vårblommor är något av det vackraste jag vet. Förra året överkonsumerade jag nästan tulpaner. Vill nog inte veta hur mycket pengar jag lade ut på dessa skönheter. Det slutade med att jag köpte en stor bukett vita fejktulpaner av god kvalité (ser mycket verkliga ut) som jag skulle ha så att tulpaninköpen skulle kunna minska lite. Det slutade med att jag aldrig ville lägga undan dem så nu står dessa låtsastulpaner framme året om, alla årstider. Man kan aldrig få för mycket vår, eller hur? Bara några månader kvar nu. Men först får vi nog pina oss igenom ännu en vinter. Känns dock inte som att den har kommit än. Vi har fortfarande inte haft någon snö här i Ystad. Lite frost, men det är allt. I dag har det varit massa plusgrader och det kändes så milt och vårigt i luften att det var svårt att tro att det bara är 2 januari.

För tillfället halvligger jag i soffan med Gibson i fotändan och dricker te. Haft ont i halsen några dagar och känt mig lite hängig, men undantag från nyårsafton som tur var då vi ju hade gäster hemma och festade till det. Hoppas att det inte bryter ut mer än såhär. Jag vill ju vara frisk och försöka komma igång och träna lite. Vill börja springa igen. Köra lite intervallträning. Detta är dock en pina innan man har fått upp konditionen. Jag har verkligen dåligt tålamod med sådant. Vill ha grym kondition och kunna köra järnet direkt, men så fungerar det tyvärr inte. Först måste man plåga sig igenom uppbyggnadsfasen av konditionen. Flås, flås. Sååå tråkigt. Men det ska gå. Hoppas jag.

Nu ska jag återgå till mitt pralinätande. För att städa ut julen innebär väl också att käka upp alla chokladkartonger och liknande? Japp, så måste det vara. Gäller ju att ta sitt ansvar. ;-)

/E


Gibson tidigare i dag. Han ska alltid klättra överst bland kuddarna och lägga sig. En högt uppsatt westie... ;-)

1 januari 2012

Detta är typ den femtioelfte bloggen jag startar sedan min bloggpremiär när jag var i 18-års åldern (är 25 nu). Jag kan ärligt talat inte minnas alla. Först var det bara på skoj, för att testa på liksom. Man skrev om allt och inget och nätverkade med andra bloggare. Sedan kom en period då man ville att ens blogg skulle bli lite större. En tid av outfit-fotografering och ytligare blogginlägg. När sedan bloggvärlden tog fart på riktigt och en del, via sitt stigande läsarantal, kunde börja tjäna pengar på sina bloggar, ville ju inte jag vara sämre. Minns att jag funderade ut olika koncept för hur just min blogg skulle kunna bli stor och framgångsrik. Det fanns dock ett litet krux. Lilla privata jag ville inte bli känd. Jag har aldrig varit intresserad av att bli en känd person som folk känner igen på stan. Därför funderade jag på hur jag skulle kunna driva en blogg som skulle kunna få tillräckligt många läsare för att jag skulle kunna tjäna en hacka, helt utan att någon visste vem jag var. Insåg dock efter några kortvariga, men ack hängivna försök, att detta var omöjligt. Inte ens om jag satt hela dagar och försökte få strålkastarna riktade åt min blogg genom att komentera andras bloggar, fick jag det antalet visningar som jag hade hoppats på. Otålig som jag är gav jag snabbt upp dessa projekt och körde en bloggfri period, med några undantag från en eller annan blogg där jag försökte posta inlägg regelbundet, men misslyckades då mitt dåvarande jobb tog all kraft och energi. Nu har det dock kliat i fingrarna ett bra tag. Jag saknar att skriva. Det är ju en av de saker som jag verkligen brinner för. Ändå gör jag det så sällan. Det är ju inte okej... Så nu efter att ha dragits med kliande fingrar tillräckligt länge, tänkte jag att den 1 januari ju faktiskt vore ett trevligt datum att ta upp bloggandet igen på. Denna gång, enbart för min egen skull. För att jag älskar att skriva och gärna vill kunna titta tillbaka på hur mitt liv gestaltat sig. Har insett att tiden bara rinner iväg och det är ibland läskigt hur lite man minns... Insåg att det bara var knappt en timme kvar på just detta datum så jag stormade till min dator för att hinna skapa en ny blogg och publicera ett inlägg innan den 2 januari gjorde sitt intåg, haha.

Skriver mer i morgon. Peppad!